Inspiracją do stworzenia Restauracji Herbarium w Zamku Golubskim była ogromna pasja królewny Anny Wazówny, siostry polskiego króla, starościny golubskiej i brodnickiej do zielarstwa i ziołolecznictwa.
We wnętrzach restauracji przeważa oryginalna czerwona cegła, która była materiałem budulcowym zamku krzyżackiego. Z okien rozpościera się przepiękny widok na zamkowe wzgórza, a od strony wewnętrznej na zamkowy dziedziniec.
Lokal może pomieścić maksymalnie 90 gości. Obsługujemy zarówno grupy zorganizowane jak i gości indywidualnych.
W karcie restauracyjnej znaleźć można przede wszystkim dania tradycyjnej kuchni polskiej. Nasi kucharze dokładają starań, aby wszystkie serwowane w restauracji potrawy zawierały ziołowy dodatek, w postaci marynaty czy też świeżych ziół dodawanych do wywarów. Wszystkim pasjonatom medycyny naturalnej polecamy napary z naszej karty ziół.
Kontakt:
Restauracja:
tel. + 48 735 463 107, e-mail: restauracja@zamekgolub.pl
Menager ds. organizacji imprez i konferencji:
tel. 48 797 766 088, restauracja@zamekgolub.pl
Pobierz: